Music corner

Followers

Pages

Khamis, 22 Disember 2011

aku hari inii

Hello semuaaaaaaaaaa :D
Bukak mulut leluas and say gooood morning everyoneee . bangun bangun ! aish dah TERlebih ceria nihh aihh yedok ? .


Kenapa Aish bangun awal nih ? busukbusuk tak mandi lagi dah taip entry . oke nanti rindu Aish ea . alaa 3 minggu je . tolong lhaa rindu . hukhukk T__T sedeh pulok kejap . alaa tapepe lhaa . ekceli bangun awal sebab harini lhaa nak pergi medical check-up nya . nak pergi beli kasutnye . sempat ke ? jumaat nih . arap je lhaa sempat kan ? nothing to say lhaa . hmmm malam tadi Aish dah nanges puas . luah perasaan kat komen orang . gila tak ? Aish tak giler . dye yang giler hahaha tanak ngaku sudohh . semua sebab capital H lhaa kan ? eh aku sayang kau sebenarnya . tapi takdir menyatakan untuk kite tak bersame . kuangkuangkuang . oke semalam lepas send mesej pesbuk kat dye . lastlasr Si capital H tu pon dah faham bahase . dye senyap dah . diam dah . tak nakalnakal dah . tapi biler share pulak kat Pakar Kaunseling aku tetibe mai pulok rase sedeh nye . menangis sampai abes keyboard aku basah . ni lhaa perempuan . sikitsikit nak nanges . nyampah akuu !

aku bukan hotstuff yang mampu kumpul like berpuluhpuluh beratusratus :D
klick for nice view

tapi sekarang dah oke. aku dah buat keputusan . tak payah nak pikir bendebende nihh ha . study biar habis dulu . ape kate orang putih tuu ? love study before you love somebody . pesan si kaunselor aku lagi . jangan sampai tutup sangat hati tu . orang lain berhak dapat peluang . yer yerr aku dah oke . tamau penat kan diri atas tu like simbol aku babai dye pergi jaoooooooh lhaa dari hidop aku . tengs pada yang sudi like dan terpakse like . sayang mu orang haa <3

kuning tu akuu . comell tak ?









p/s : muke tak mandi laki 'suci' dari muke yang dah siap make-up aku tak make-up ponnn

semangat datang lah kamu kepadakuuu

what'up peeps ,
hurmm korang Aish tade semangat nih . nak tulis jugak kot mane tahuu tetibe datang semangat berkobar kobar haa kan kan :) senyum duluuu


Malam tadi dah ade rase nak pergi kem tuh JDK tu lhaa . siap mintak semangat dari senior lagii haa . dye cakap kalau pergi yang tengah dye boleh datang time weekend jadii fasilitator whOaa ! berkobarkobar den dengo nye sebab dye lelaki haa mengomm . tapi tetibe rase macam tade mood balek . ayah aku pon macam 'lantak kau lhaa kakak , kau dah besauuu' . haihh kang kalau buat lantak aku tak duduk rumah dah rase . saborsabor . anak kene banyak bersabar okee . mak aku pon macam 'penat nak layan awok ni kakak . cerewet tak habes habes macam budak kecik' . tolong sedia maklum anak anda belom cukut matured . bersabar lagi sekali . katang lhaa sikekk weyyy hahahaa gelak untuk menghiburkan hati sendiri




checklist itu penting :)


biase nye kan kalau aku nak pergi manemane kem or program yang memang mengambil mase yang lame , aku akan sediakan checklist . macam gamba kat atas tu haa . bukan bagus tu . tapi aku ni jenis cuai . kadang ade je barang tertinggal . so , nak selamat kene lhaa buat checklist kan ? mase duduk ostel dulu pon buat macam tu haa . baru lhaa barangbarang tak tertinggal . tapi kali ni checklist dah ade . tapi tak bercare . tadi saje tengok apee yang tade lagi . kasut jee . tu small matter je . boleh beli dalam mase 24 hours what . tapi satu barang pon tak bergerak . mane letak semua barangbarang pon tak caree . nak pergi ke tak nihh ?







biler nak ader bagasi kaler merah gini . benci dah tengok yang hitam tuhh heee :D

biasenye beg dah berisi sikit barangbarang . tapi ni beg pon entah kat mane . haa elok sangat lhaa tu . memang mak aku lhaa yang tolong kemaskan . memang dari dulu pon mak aku yang tolong . kalau aku yang buat sah ade je bende tak penting masok . ade je bende yang tak muat . so , kite serah pada yang pakar rite ?  dah kalau beg pon tak tahu duduk mane memang haru lhaa kalau nak kemas barang tapi luse dah nak pergi . pastu semua barang tinggal . haa bagus sangat kan ? tu belom kire medical check-up tak buat nye . biar pergi tayah bawak ubat . sakit tanggung sendiri . haa padan lhaa dengan muke . eh makin sakit makin dekat dengan mati apee . untung lhaa korang kalau aku mati . tayah bace blogger ni merepek dah kan . mak aku pon tayah pusingpusing dah mikir anak dye yang banyak ragam nihh padahal memang anak dye soang je kot . bersabar lhaa lagi . eh kan kau kuat tayah ubat pon oke nye . jangan nanges sudah lhaa . giler rase down giler kot aku sekarang . kawankawan tolong aku pleaseee :'(





semangatku menurun :'(



p/s : Tak pergi kem tak dapat fon baruu haa . nak phone baru takk ?

Rabu, 21 Disember 2011

telefon bimbit

Assalam semua :)
mulakan hari anda dengan senyuman oke :) haha dah malam dah padahal :P



Tataw nak cakap ape pon sebenarnya . cume NAK HANDPHONE BARUUU haa . ade sapesape nak sponsor ? memang mintak dengan parent je lhaa . masih dalam dilema . so , mintak suggestion dengan kengkawan haa . bertemakan touch screen hahaha . antara nya ialah ......







samsung galaxy ace

ni miera yang suggest . dye kate best . ape yang best pon tataw . harge maybe dalam area RM800 . tak lari bajet kot . tapi masih belom ade daya tarikan kat aku huahuahua




samsung Y

ni epy yang suggest . harge bawah RM500 . lagi tak lari bajet . wee~ . ni ade sikit daya tarikan . sebab orang cakap samsung ni tahan lasak sikekk . tapi kalau dah touch screen tuh cerewet jugok haa . masih dalam pertimbangan . hmmmm



XPERIA10

ni aku memang penah mengidamkan . tapi harge dye lawo mau pergi 1k . lari bajet teros haa . tapi macam best . mintak orang bagi boleh arr hukhuk



SE W8

ni same dengan bujei . aku tahu jugak arr kelebihan w8 nih sebab selalu godam yang bujei hahaa . dye cakap sekarang boleh dapat RM460 dah . woooo ~ lagi best kan kan ? lebih kureng jerk dengan xperia10 idaman tu 



epy masih bantu untuk men'survey' haha  sape ade cadangan dialu alukan :) . nak gune encet ni . merana dah tade encet haa tipu lebih . eh nak derma untuk sponsor boleh jugak . lagi suke XD

Selasa, 20 Disember 2011

jangan saked kan saya , please !

Hai peeps ,
Hope you all semua sihatsihat lhaa . Aish tak berape sihat ni haa . hati ni yang sakit sikit . ade taw manemane ubat yang berkesan tak ? nak ingat kan korang semue , entry ni entry giler . jangan bace kalau tanak virusvirus giler jangkit kat korang :)



Oke macam yang Aish dah cakap tadi . ni entry giler . sebab Aish tengah giler sekarang . uwaaa~ :'( ni semua hati punye pasal lhaa . hati , duduk diamdiam boleh ? tayah lhaa gedik sangat . penat Aish nak 'control macho' taw . sebab kau lhaa Aish dah jadi giler gini haa . sape nak tanggung ? kang tade orang sayang haa memang tade pon . ni semue sebab sorang mamat JAHAT ni lhaa . oke tangan je yang tulis jahat , hati kate dye baekk puihhh ! gedik pulak dah . Aish dah tipu kawan baek Aish sendiri . tipu diri sendiri . TERpakse okee . untuk kebaikan semue jugak apee . Aish kan  baekk tetibe puji diri sendiri . back to the story . pasal laki tuhh . dye tu lhaa tetibe je nak muncul semule . kan dah mati hanya dalam imaginasi si hati . punye lhaa aman bahagia sentosa hati ni bile tahu dye 'mati' . tetibe pulak dye nak idop balek . nak muncul depan Aish balek . erggg saked ati ni tahuu ? laki tu memang arr hepi siap nak ajak kawan lagi . aku ni yang dah macam anak ayam tersepit kaki terbayang chicken little yang comel . klise ! . sekarang aku jadi gini ade kau kesah ? kalau boleh nak sepaksepak lagi biar mampos kan ? Aish sayang dye hukhukk . tu hati yang cakap ea . mulut and tangan tak mampu nak sebut and tulis gitu tulis jugakk . tape lhaa Aish nak sayang awak sorang pon . awak tayah lhaa hidop depan kite ea . nanti reti lhaa hati ni lupe perasaan tu ke benci awak ke . Aish tahu awak bahagi dah tapi tayah lhaa buat orang laen pulak merana merana tahu dok awok buat gini . kalau benci tu pergi je lhaa jaohjaoh jangan saked kan hati Aish . Asih bukan nye kuat sangat nak tunjuk cool sokmo . bukan tabah sangat nak tengok awok . bukan katang sangat nak tepis perasaan tu . Aish harap awok paham ahh . awak kan baek . awak pergi lhaa jejaoh ea . PERGI JAOH JAOH !! ha garang nihh lempang betolbetol kang . kan dah elok hari tu masingmasing senyap . asal tetibe nak ade balek ? eh awak tahu tak kenapa sya tukar nombor . kenapa saya diam ? sebab nak pergi jaoh dari awak lhaa . saya tanak kacau KEBAHAGIAAN awak tu . kan saya tak kacau awak . kenapa awak nak kacau saya ? anf sebab saya tahu awak baek , saya mintak sangat awak pergi jaohjaoh . masingmasing dengan idop sendiri lhaa . saya cakap bebaik ni tanak pon gaduhgaduh kasarkasar haa . awak boleh paham kan ? saya mintak dengan awak ni . saya rendah kan ego saya cakap bebaik dengan awak . tolong awak ea . biar saya anggap awak dah mati . and awak pon boleh anggap saya dah mati jugak okee :) 














p/s : sebab saya tanak kacau kebahagiaan awak capital H , sebab tu saya nak pergi jaohjaoh . saya tak kacau awak kan ? awak jangan lhaa kacau saya ea :)

Khamis, 15 Disember 2011

mencuri tak berdose ?

assalam semuee ,
terima kasih ea pada sudi yang singgah + bace entry nih :) sayang awok lahh . nak muah jugak ke ? tayah lhaa eh heee

sekarang kaum adam semua ade kat masjid kan ? tengah menunaikan solat jumaat . oke , sape yang tak pergi masjid tu bukan laki lhaa kan . oke kalau ade lagi lelaki yang duduk lepak kat rumah sekarang baek pergi masjid . kalau tak potong saja lhaa itu barang kasi makan anjing harharrr~ jangan marah tiru KL Gangter jee . oke tanak cakap pon pasal solat jumaat ke lelaki ke masjid ke . bukan bukan . tade kene mengena lasongg . tapi cube bace tajuk entry ni sekali lagi . 'mencuri tak berdose?' . eh kalau tanya budak tadika sekarang pon reti jawab kan . tak percaya try lhaa pergi tadika tanya budak budak tu . jawapannye tetap lah dose . dose lhaa kan . tapi baru tadi ade tengok satu video atau filem pendek kat youtube . tertarik dengan katekate MatLutfi alah vlogger top tuh mase last video tu . dye cakap 'curi gitar tu HARAM , curi HATI takpe' . tanak cakap pasal gitar . tapi pasal HATI . 






korang tahu HATI tu ape ? yeahhh ! satu organ dalam tubuh setiap manusia kan . HATI ni jugak selalu dikaitkan dengan perasaan betol tak ? kite tak nampak HATI kite ape lagi HATI orang laen . tapi macam mane kecurian HATI tu berlaku hahaha ? tipu lah kalau ade manusia yang tade hati kan . and semua nye ade perasaan . biler sebut pasal HATI ade yang cakap berkait dengan CINTA . memang ye . CINTA tu penting kalau tak memang tak aman arr dunia . macam kat palestin tu , orang israel tade perasaan CINTA lah dye sanggup nak bunuh baby orang perempuan orang tua . betol x ? tapi kalau dekat malaysia fenomena cinta tu lain sikit tafsiran nye . lebih kepada perasaan lelaki terhadap perempuan atau sebaliknye . alahh biase lhaa kan . lumrah lhaa ade perasaan suke kat orang tu minat kat orang ni kan kan . ke tak pernah ? tape nanti ade lah tu . lambat dengan cepat je kite tataw . eh aish pon pernah apee errrr kantoi pulak . harharr~ atotoo . memang susah nak elak . tapi kene pandai kawal lhaa . kalau dah miang sangat bagi tahu parent teross arr nak kawen . tak banyak hal . eh jap rase macam dah melalut je huahuahua . ni lah kalau time update blog pergi layan youtube  layan pesbuk layan twitter ha . abes feel semue hilang padahal dah hilang mood nak menaip hihokk . dari ayah pergi solat jumaat sampai dah balik baru siap nak tulis entry ciput nih . ah lantak ah . blog aku biar lah nak merapu sekor pon . lain kali kalau aku ade feel pulok ah aku tulis elok elok . bace dulu ah ape yang aku mengarut sini . oke meh nak sharevideo yang aku cakap awal awal tadi . 



p/s : Mr. H cakap dye selalu stalk blog saye . terima kasih awak yerr . nanti saya bagi hadiah kat awak k . coklat seposen due boleh ? heeee~ 

solo atau single ?

what'up peeps,
ape khabar semua ? kalau tak sihat makan ubat yerr .


solo dengan single same je lhaa kan kan ? just wanna talk about single actually . tahuu single tu ape ? tipu lhaa kalu tak tahu . kat pesbuk korang kat ade . lagi tipu kalau tade pesbuk tu kan kan . senang citer single tu status hidup korang lhaa kire . tak pun senang nye bujang lhaa . ape kelebihan hidup menyingle nih ? bagi aish memang banyak . tapi kalau orang tanye 'kenapa kau cakap best jadi single ?' aish boleh jawab 'sebab lebih bahagia dari kapel' . korang tak percaya ? boleh cube . dialu alukan lagi . memang ade orang cakap 'sape yang kate kapel tu tak best sah tade orang nak' . tak nafi ramai yang cakap camtuh kan kan ? tapi ade ku kesahh ? eh bahagia je aish jadi single . betol cakappp . ni aish ade senaraikan ape yang best nye :)


1.  gayut telefon 
    - kalau orang kapel time gayut dengan pakwe lhaa paling best . gayut lelame sampai telinga bernanah pon sanggup . tapi time kawan telefon kadang tu nak angkat pon liat . nak tepon kawan lagi lhaa liat . tapi kalau orang single ni , best giler time gayut dengan kengkawan . ramai ramai . meriah siot ! orang kapel dengan sorang tu je ah rase best , orang single pulak ramai kengkawan nak buat gayut . lagi besttttt !

2.  lifestory
    - orang kapel ape dye buat semue kene bagitahu pasangan dye . bagi yang setia lah . everything nak cerita kat pasangan dye . tak muak ke dengar cerita dari orang yang same and bercerita kat orang yang same . ish kalau aish memang rase terbatas kot . tapii if kite single , kite kan ade ramai kawan . so , boleh nak bahagi bahagi kan . kawan A kite story kat dye pasal belajar , kawan B pasal family kite and ramai kawan lagi yang boleh diceritakan macam cerita . and kite boleh bertukar memacam jenis cerita and ragam manusia . it's enjoy !

3.  gaduh
    - pasangan kapel biler gaduh mula lah nak muncung muncung itik . nak badmood macam sial then lepas marah kat orang laen . wtf ? pas tu setengah tu nak kene bagi hadiah lhaa bunga lhaa . eiii membazir okekk . kalau korang single , paling kurang pon gaduhgaduh manja . tade nye sampai kene bagi hadiah . jimat kan ? 

4.  sayang
    - tolong mengaku kat sini sape yang sayang kawan dye dari awek / balak dye ? susah nak jumpe kot . kalau boleh nak berkepit siang malam dengan partner masingmasing . update status pon pasal 'si dia' je . orang pon boleh jadi meluat . tapi kalau korang single , korang akan menghargai and menyayangi kawan korang . betol cakap

5.  setia
    - SETIA . nak jumpe pasangan yang betolbetol setia bukan senang rite ? sikit sangat yang kapel sampai ke jinjang pelamin . banyak yang putus kat tengah jalan . pastu mule lhaa nak sedih sayu sekor . time tu baru nak cari kawan ? look kawan jugak yang kite cari . so , bile korang single secara automatik korang TERelak dari risiko ditinggalkan atau dikecewakan . betol x ?



eh banyak lagi lhaa macam tak larat nak buat point . tapi dari pengalaman aish sendiri , time single ni , biler ade maslah boleh cari kawan . serius cakap korang rase tenang biler dapat share dengan kengkawan . kadang tu pasal gaduh dengan bf / gf pon ngadu kat kawan kan . sumpah arr if aish ade pakwe pon time ni kawan tetap no 1 . ade yang cakap aish ni PENAKUT . takut dikecewakan . yes i'm . aish mengaku memang diri ni seorang penakut . tanggung risiko tu bukan kerja senang . so , awal dah letak garisan dalam hati untuk lelaki yang nak buat relationship . kawan je bolehh oke . tapi kalau korang rase kapel korang tu lagi best , teruskan lah . tak halang dan tak melarang pon 


- oke kesempatan ni aish nak mintak maaf kepada sesiapa yang terlibat . kesian kawan kawan aish kan kan ? tadi ade yang dapat berita aish eksiden terok sampai kritikal . oke that's a fake . sori . aish oke je kat sini , sihat dan mampu menghapdet blog kesayangan nihh . saje nak test korang heee . sayang aku tak kan kan . oke , sangat terharu dengan fatin , sebab dye teros bagitahu mak dye nak datang kuantan esok dengan niat nak melawat lhaa konon . heee so sorry fain eh . aku tahu ka sayang aku :-* muah sikekk  . hahaha . tengs kat orang yang sesame menjayakan keje nih hehh . oke lhaa sayang korang semua sebebnarnye . eh jap , nak cakap jugak ni 'boleh saya sayang awak balik ?' haha maen je . nak sayang sape lagi entah -





kiri - mardy (yang menjayakan keje menipuu ni)
kanan - fatin (kawan aku yang paling cepat gelepor)
eh sayang korang sangatsangat oke <3






saye pon single okee

Rabu, 14 Disember 2011

gelak guling guling

Assalam peeps ,
oke reader reader blog ku sekalian macam banyak je yang jenguk blog kau haha , tolong bace entry ni dengan penuh SEMANGAT !! haha oke mule senyum dulu , bace bismillah for muslim , then bace dengan penuh semangat !

oke sebelum tu nak bagi tahu yang tajuk tak ade kene mengena dengan entry . tapi mood aku memang tengah rase nak guling guling cakap je lhaa baru lepas gelak sakan . sembang dengan adik angkat aku yang aku cerita dalam post ni haa . gilak lah . punye nak mintak semangat , siap boleh gelak lagi . happy . tenang . bahagia . sumpah tu aku rase . aku saje call dye sebab nak tenang kan diri . jiwa kacau ke ? haha entah . tapi hari tu rase nak matikan orang . eiii jahatnye . sekali sekale tape kan . baru rase , tak buat lagi kire baek lagi . oke puji diri sendiri baek jap harharr~ 

senyum sesame mehh


ha ni nak jawab untuk 'jiwa kacau ke ?' yang aku sendiri tanya tadi . alaah korang pon tanya camtu kan kan ? ha kan betol , givemefive sikekk :D  nothing lhaa tetibe kawan saya text kasi tahu berita paling tak lawak . tapi aku rase macam dye buat sarkas and aku tolong gelak ape kau cakap ni aish ? oke sebenar nye tak rase ape . tapi sungguh aku rase macam semak je mesej dye masuk . sorry . bukan tak suke ka . tapi isi yang tadi tu kawan . kalau aku tak katang sah mati bebuih mulut aku tadi . and kalau aku bukan jenis cool dah sah aku jd hulk . kalau aku coklat pulak sah lhaa cair . tapi sebab aku adalah aku . aku tetap aku . maintain and stable kat sini . aku bahagia dengan diri aku . dan tak perlu nak kacau kebahagiaan aku kalau aku tak kacau kebahagiaan orang lain kan kan ? dan untuk semua reader aku , nak kasik tahuu nih . hidup SINGLE tu BEST !! tak percaye . try arr . aku dah 7 bulan try . memang best . ape yang best t lhaa aku citer kat enntry laen okekk . tataa sayang semueee :-*





p/s : jangan bagi hati kite kat orang . nanti mati arr >.<

Selasa, 13 Disember 2011

merdeka !


hye kawankawan ...

HAHAHA harini mood saya boleh kate gembira jugak lhaa . oke hari ni bukan 31ogos oke kawankawan sekalian . tapi hari ni hari MERDEKA buat kuu . mengapa dan bagaimana ia berlaku ?? jawapannya --> AKU MERDEKA DARI SPM ! hihokhihoks . tapi result belom tahu lagi . so , dalam kepala otak aku and mak bapak aku dah ade macam plan untuk budak dah habis sekolah ni . tataw nak cakap ape lagi dah hepi nihh . oke oke , jum kite nyanyi lagu ni samesame meh :)





lepas SPM ni macam macam nak topup balek yeahh . yier , jangan lupe belanjee saye hahaa . ingat sampai mati yang ni . eh jap perut aku tanye " tamau happy kan aku ke ? " . yeahhh ! mase untuk melantak . tolong doakn jangan bagi aku gemuk k . sayang korang semuaa . mmmuahhhh ~


p/s : SELAMAT BERCUTI PANJANG UNTUK CALON SPM 2011

Isnin, 12 Disember 2011

Kem JatiDiri + Appoiment

hye peeps ! sorry lhaa lau entry ni membosan kan . aku tulis ni dalam keadaan moody . hrmm . makin serabut plak biler nak abes SPM . aku rela SPM lelame lau asyik mai serabut gini . tadi baru ingat nak lelap mate lepas solat maghrib . penat seharian asyik buat kerja biasalah badan dah mula dilatih berehat :) . tengah syok me'landing'kan badan atas katil . tibetibe teringat ape belaku siang tadi . mulemule tengahari tadi aku dapat call maybe urusetia nutuk kem JatiDiri & Ksukarelaan kot . aku konfem kan arr kehadiran kirenye . dalam hati dah macam happy sebab terbayang jumpe kawankawan yang dah lame rindu . aku teros call member aku , tak sabar nak cerita kat dye tapi dye bagi aku berita lagi gempak , kawan kami yang satu lagi nak tukar tempat kem . dalam hati aku mule rase berbelah bahagi . aku buat diam dulu , cube fikir dalamdalam . petang tu pulak , dapat tahu kawan aku yang lain mintak tukar tempat kem jugak . what the hell ! memang rase macam serabut jee . mulemule aku tanak joint kem tu , tapi kawan punyer hal aku try bincang dengan parent aku , at last ade orang nk sponsor bayaran nye . sekarang biler aku dah boleh joint , itu ini pulak jadi nye . then , biler baring tadi , aku tengah pikir jalan TERBAIKKK untuk mengelak dari kem ni . aku dah MALAS ! baik kerja cari duit , dapat beli samsung tab ke xperia ke kan kan ? heee



this is we call JDK


tetibe aku TERingat . oh man ! aku rase macam aku dah TERskip appoiment dengan specialist . cepatcepat bangun cari buku appoiment . memang betol pon . 30 / 11 / 11 . dah lepas lame kan ? time tu paper biology and aku tak amek pon subjek tuu oke mungkin aku lali dengan SPM sampai lupe tarikh appoiment sendirik . phone yang set tarikh penting pon rosak , memang haru lhaa jawab nye . gelepor aku bagi tahu mak aku . nampak nye kene buat appoiment baru lhaa . haihh dah name dengan specialist sah memang susah . tapi aku mengharapkan appoiment tu . sebab ,acam rase sakit tu ade lagi sah sebab stop theraphy and tak amek ubat . the end ~ tapi ape yang aku nak cakap sekarang 'AKU BAD MOOD GILERR VAVI AHH' . tobat malas pergi kem . hari tu pujuk beria , lastlast tukar plan . serabut serabut ~



I hate bende alah shiall nih !







i'm bad mood :(



p/s = sorry kawan kalau kau terasa . tapi ni ape yang aku terase jugak :')

Rabu, 7 Disember 2011

aku hormat kau kerana itu aku diam

Tajuk aku gaye macam apee ? aku hormat kau sebab tu aku diam . ermmm aku tataw arr sabet dok tajuk aku dengan entry ni . straight to da point je lhaa , ni pasal adik angkat aku . diam is bermaksud , aku tak bagi tahu orang about this . mungkin a few person da tahuu lhaa kan . tapi aku kalau boleh tanak orang tahu . bukan aku malu sebab dye adalah dye . tapi sebab aku hormat dye . haa , see ! sabet da kan dengan tajuk aku ? sebab ape aku diam n hormat dye ? oke , first dye budak baek . aku tahu dulu ramai yang respect dye . sekarang tak tahuu lhaa . dye is most like my ex . budak baek . atau dengan kate laen budak surau lhaa kire . tp ex aku da spoil pon . adik aku ni still same . baek . sopan . berani . sumpah cakap , kalau buat jahat tanak pon kasik dye tahuu . bukan hipokrit tapi aku hormat dye . aku baek dengan dye pon sebab ade sorang anak buah aku partner dye . tolong punye tolong derang nak bebaik . aku pon sangkut sekali . jadi kakak angkat dye . alang aku pon tade adik kan ? and now , aku tahu hati dye pon tengah kacau . i'm try my best to give him suport . aku tahu , even dye tak mintak tapi dye still tanak orang tahuu about us . adik , akak sayang awok tahuu ? huhuuu . just pray for him for a good health :)






sayang dye woo

Isnin, 5 Disember 2011

biler aku cakap sayang

what'up peep :) ,
yaa actually i've not finish my exam yet 
and this entry is not about my exam :)


tak tahu angin hapee yang tetibe datang kat aku , yang buat aku rase rindu giler kat certain person ni . pelik jugak kenape asyik datang angin rindu nihh . hmm lame giler dah rase tak jumpe derang . dulu kalau jumpe cerita x pernah habes , sekarang biler jumpe dah tataw nak cakap apee . lawak dowh . pape pon aku rindu dekat budakbudak yang saluu lepak kat katil aku tahon lepas . and aku tak pernah kesah pon sebenarnya korang spoil kan cadar aku ke tido kat katil aku kebas bantal aku . tak heran pon sebenarnye , kalau aku marah tu sajee je nak keluarkan suara . situ lhaa tempat aku rase aku ade adik beradik . terutama junior junior aku yang giler nakal tak terkata . rindu derang sangatsangat taw . jumm tengok sape yang aku rindu sengal punyer ayat hihii






najah . erin . doyah

najah nailah - budak ni siyes aku cakap , boleh giler lepak dengan dye lelame . kalau tension2 try arr lepak dengan dye . rase bahagia teros . memang happy duduk dengan die . dye ni pon rajen lepak dorm aku , sebab kacip dye same dorm dengan aku . tinggi macam galah tapi dye tetap junior aku . giler sempoi semek nihh 

erin - budak ni , aku kacip dengan dye dari form2 lagi . chumell dye kan . chumel pon , nakal boleh tahan dye nih . giler rindu ah nak gelak guling guling sampai nanges dengan budak ni . sumpah aku terban tut nak ketawa biler dye kewa dah keluar air mate . takut perut aku yang saked . ni , family dye pon aku kenal . penah tido rumah dye pon , raye pon penah . rindu nak jumpe mimi dye haha . eh aku sayang giler dye ni beb . kawan aku dunia akhirat dah kire ni . banyak giler kot kenangan dengan dye . nak ingat semue , tak larat korang bace entry aku ni haa 

doyah - budak ni aku sayang dye dari sekolah rendah . even umor dye mude setahon , dye masuk kelas same dengan aku . lompat kelas arr tu . dari dulu memnag keje kiteorang baekgaduhbaek gaduh . sekarang pulak baek je . doyah dye lagi hebat dari aku . pasal air mate , aku dengan dye pon dye lagi kuat . tapi sekarang dah makin remaja dah makin lembut hati dye . pape pon aku sayang ah ko , even aku marah marah ko tuu . hihii . best apee gaduh ngan awak =P



auni . aina



auni - she is my adopt lil sis . aku sayang dye weyh . sayang sangatsangat ketatketat . hidop dengan dye memang kene banyak sabar . dye punye nakal , toksah cakap ahh . urut dada aku tengok perangai dye . tapi time part angin matured dye datang , lagi bagus dari aku budak nih . auni , kakwa sayang awok tahuu . muahh siket :-*

aina - ha budak ni budak dorm aku . memang rajen maen rambut aku . yang ni aku boleh cakap , minah cool , giler cool ah minah ni . ni budak same umor dengan adik angkat aku ahh . seangakatan lhaa kirenyer . budak ni bagus , lau landing kat katil aku , reti nak kemas balik . yang laen haremm memang x buat nye . tak landing je . aina , love you like a song ahh <--sabet ??



sarah . auni . hani





sarah - baek dengan dye sebab dye satu kelab , satu dorm , satu negeri dengan aku . hahaha banyak pulak satunye . whatever lhaa tapi budak ni memang baek . buat keje dengan dye senang . tak banyak omel . keturunan tengku ni pon boleh tahan peminat dye . mujur dye ni jenas tak layan . giler korea pon same . nak mintak tolong pasal korea korea nih dye memang setle ah . laju jee . rindu nak buat keje sesame lhaa awok :)

hani - ni adik kacip aku . aku pon tataw asal aku suke dengan dye . and kalau nampak dye , ade je bende aku nak tegor , nak usik dye nih haha . nampak jee ayu , noleh tahan rock budak ni . pic ni budakbudak muke suci je . bukan budak nakal . so , yade moment yang hot sangat dengan derang :)



syakila

shakila - dye ni radio buruk kat dalam dorm aku . memang rajen nyanyi tak kire hujan panas ribut petir haha . tapi yang pasti dye lagi matured dari aku . paling suke jage penampilan diri . aku perhati dye ni boleh cakap dye budak baek even dye kawan dengan budak nakal pon . sebab ape ? korang tengok and kenal sendiri lhaa . sumpah gile ayu budak nih . kalau nak banding dengan aku dulu , perghh beza bumi dengan pluto kot . rindu nak maen galok galok hujung minggu dengan dye :)



aminah
 aminah - first sight aku tengok dye memang rase macam budak ni tak best . tapi setahun aku duduk satu dorm dengan dye , kite tahu , dye ni baek . kuat makan . ramah . rajen . sabar giler . eh banyak ah . dye antara yang rajen datang lepak kat katil aku sebab katil dye dekat je dengan aku . maen balingbaling bantal dengan dye memang syok ah . dye ni pon sempoi . hidop jenis tak banyak hal . layannn jee ~




marry jue

maryam - eh pic ni aku snap sendiri taw . mane tempat nih tayah gtaw arr haha . macam desperate giler je amek gmba kat tempat ni . budak ni , banyak bende aku buat same dye . bawak fon kat hostel . tak turun subuh haha . giler nakal minah ni . harap je cun . sampai tahap kes dengan balak dye pon aku tahu . haha budak ni lau ajak buat keje giler dye memang no hal . mata bersinarsinar siap ha . tapi nakal dye , bengong dye aku tetap sayang yam :)



erin . akmal
 akmal - budak ni dari dye form1 aku rase nak jentikjentik je dye . orang cakpa dye memang suke cakap besar . tu memang jelas lhaa , tapi aku tabik dye ade sifat tu . at least , dye tahu syang air mata dye , dye x bazirkan . budak ni pon gilegile tahap gaban gak . jakap wa-lu wa-lu je beb . haha lagi rock budak ni . rock pon dalam hati ade taman tu beb . akmal , aku doa kau tetap kuat even pape pon ujian yang kau hadapi . aku tahu kau kuatttt !




inah

sakinah - harihari mesej dye pon belom tentu boleh lerai rindu . dari form1 kami same2 berkawan . duadua kurus . duadua kecik . lawk sihh . sekarang dye dah tinggi dari aku . dah matured dari aku . yang ni memang tak nafi , penah tido sekatil makan sepinggan mandi kolah sesame basuh baju sesame , memnag tak terkate ah memory aku dengan dye . dye pemberi semangat aku pemberi nasihat aku . dye yang selalu ade besame aku susah and senang . tengs inah sebab jadi kawan aku . kalau boleh setiap mase nak ade samesame . family dye pon dah macam family aku . family aku pon macam faily dye dah . aku sayang dye gilegile . tade orang boleh ganti SAHAbat sebaek dye

mardy

 mardhiyah - nama glamour dye joyah je haha . just kidding . ni sorang lagi besties aku . kawan time susah senang aku . banyak dah kenangan dengan dye . dye jenis pendam . tu persamaan dye dengan aku . jenis suke tampal senyum plastik even dalam hati menanges sedih giler . hebat kan ? suke cari pasal dengan dye , sebab dye tak reti marah . buat aku rase nak gelak jee . pape pon ILYSM sayang :)




wadah


awadah - look ! we have a same name haha . tak same pon . tapi hampir serupa . tu ke buat aku sayang dye ? haha tak lhaa . tapi attitude dye . kalau orang tak kenal dye , takan cakap dye best . tapi biler dah kenal sumpah rase nak pelukpeluk je . aku suke panjat katil budak ni tahun lepas . then lepas overnigtht siap pakai bedak sejuk segalaa haha . korang mampu buat . dye pon jenis x makan saman . nampak muke baek tapi buat kej giler pon no hal gak ni . betol cakap orang tak kenal maka tak cinta . so , sape tak kenal wadah takan cinta dye <-- erkk ape kaitan ? rindu giler ah dengan budak ni :')



Tuhan , tolong bagi kesempatan untuk aku merasa detikdetik manis dengan derang lagi . ameen~












p/s :-
# banyak curik gambar dari fb wadah hehe . tengs yaa awadah sayang
# aku rindu my adopt lil bro
# mood : tak sabar giler nak habes SPM . pheww pheww~

Khamis, 24 November 2011

lambat ke lembap ke nak tulis gak :P

percaya ke x ari raye haji rituh aku tak raye dengan family aku pon . aku raye dengan family member aku kat ganu je . kenapa ?? sebab pertama , actually nak jumpe member2 sekola lame . nak wish good luck belake ahh . sebab kedua , aku nak jumpe cikgucikgu yang ajar aku dulu . mintak restu lhaa weyy jangan buat buat tak faham plak . sebab ketiga . aku nak jumpe member aku tu sendiri . lame giler siot vavi kot aku x jumpe dye padahal last jumpe awal tahun rituh HAHAHA . sebab laen entah arr plak kan kann . tapi tak puas pergi skola lame tuu . tak sempat jumpe anak anak buah aku . hmmmmm . tapi macam kejap giler arr jumpe budakbudak skola lamee . grrrr~ tak sempat amek gamba pn . pic time stupak (study + lepak ) kat Taman Tamadun Islam dengan sayangs aku ade arr huuu . next time yaa babee


with mardhiyah  (besties )
friend 4 ever

sayangs akuu <3


p/s : - aku taleh tido . so , saje nak letak gak pic ni kat blog . jadi arr entry paling bosan
       - seminggu cuti for SPM , lagi 4 subjek weyyy

Sabtu, 29 Oktober 2011

ade orang mencuri

oipp ! haha nak update blog jugak . padahal SPM 16 hari jee lagi . alahh aku nak tulis sikit je entry nihh . aci lhaa kire kan kan . sebelum tuh aku nak ucap gak happy deepavali kepada sesape yang menyambutnye yerr . tak ketinggalan untuk raya haji yang akan datang nihh . oke back to the point . ekceli baru nihh (17/10/2011) sekolah aku ade buat majlis perpisahan form5 . not bad lhaa . even rase malas lagi nak datang sekolah time tuu . yelah teengah sedap cuti lagii tambah tambah lagi hari hujan . datang jugak lhaa . ade duit aku situu haha . makanan pon okee aku memang dah kurang komplen lhaa sejak sekolah kat kuantan ni . majlis pon lancar jee . semua cool . tade pon rase macam tak puas hati ke kan . tapi rase kureng sikit part twin aku tak datang . so , aku duduk dengan adariah arr . budak kelas sastera . tu pon oke je lhaa . and apee aku buat time tengah majlis tu nak tahuu ? haha memang tade keje aku dok ushar je sorang mamat nih . aduhaii hati macam dah sangkut kat dye lhaa huhuu . aku dapat rase yang dye dah amek alih tempat Mr. crush aku jee aku minat Mr. crush dari aku form 1 lagi weyy . dan aku pasti yang dye memey doh ganti tepak Mr. crush pon . dye tade lhaa hensem mane tapii memang hati aku dah suke ahh . ye lhaa kalau dye hensem tu , mate aku je lhaa yang sukee nye . bukan hati aku kan kan ? tapi aku rase dye memang dah curi hati aku arr weyy . eh dah dah ! SPM dah dekat nii . jangan buat tak sedar diri lagii . btw , kalau korang baek nolee lhaa bg semangat kt akuu . just PM me kat sini okee . oke lhaa tadi janji nak tulis sikit jee kan . tatatititutu muahh muahh


Adariah cunn (minah nila)

Amirah 'n' Farah Hanini
budak belakang seat aku 

tu wawa dah giler . tengok apee dah jadii dengan tudung dye

qilah boloqq

nik 'n' dyan yang sengal

bunga bunga cinte <3

p/s : doakan untuk kejayaan aku SPM ni ea 
mood : tak sabar nak mai ganuu . na na na na na ganu kitee (:

Rabu, 5 Oktober 2011

thank you kamsahamnida syukran trimass

Ooolalaa nak jugak update blog hehee . tapitapi sekurang kurangnya lama jugak aku dapat tahan diri dari update blog kan haa . oke lurus kep titik , berbalik kepada tajuk . entry ni khas untuk aku ucap trimass dekat manusia manusia yang dah wish birthday kat aku semalam . aku macam terharu giler kot biler ade orang wishh kat aku . ye lhaa sebelom ni aku memang tamau bagitahu orang biler birthday aku . so , yang tahu tu mesti yang betol betol nak tahu and ingat . so , terharu lhaa ade orang ingat jugak birthday aku en :') . tapi tahun ni aku try lhaa , if ade orang tany tu jawab je kasi tahu je hehee . bagitahu pon setakat kat pesbuk dengan senarai nama kat kelas je pon haha . oke lhaa tuh . tahun ni ade keajaibannya haa . biasa aku demam time birthday aku . tapi tahun ni tak . siap boleh senyum lebar lebar lagi pergi sekolah =D

orang yang wish aku tahun ni memang aku sayang lebih lhaa . muahh siket :-* haa . akak memang selalu jadi orang first ucap kat aku . and tahun ni pon dye orang first . dye memang tak pernah lupe lhaa birthday aku . kadang dye yang siap ingatkan hee . saaaaayang akak ! achik (abang angkat aku) jadi orang second yang wish tahun . tak percaya + terharu . biasa dye selalu tersilap tarikh birthday aku . ye lhaa sebelum ni kan jenis susah nak bagitahu haa . so biler dye ucap tepat pukul 12:02am semalam terus aku tersedar dengar bunyi mesej dye . eh eh sayang abang lhaa =P . fazza (sayang aku) jadi orang ketiga . dye ciap call aku nyanyi lagu birhtday lagii . mamai aku pon sempat ketawa jugak taw haha . tapi tak sempat nak rakam lhaa . eh dye kawan aku paling special dalam dunia ni taw

even aku boleh ingat birthday kawan or family aku lebih dari 50 orang tapi belom tentu 5 orang ingat birhtday aku haa . kesian kesian kesian baca gaya upin ipin . derang tak ingat pon aku sayang jugak . eh semalam siap mintak hadiah dengan yier lagi haa . ibu dye pon siap wish same . oke yier nak belanja makan lepas spm nanti haa . best dah tu =) . eh best pulak sembang dengan kawan time tecit tecit dulu kan yier =) . aneem sedar birthday aku lepas dye online fb haa . dye marah sebab bagitahu main main je hari sebelom tuh HAHA kalau tak dapat dah hadiah haa . tape aneem tade adiah pon tape . sayang aneem taw =)

sempat snap semalam kat sekolah
<3 red =)




# biler ssaya dah remove awak dari friendlist pesbuk saya , saya takan approve awak dah if awak add saya lagi sekali . sampai biler biler takan approave =)
# kalau seseorang tu senyap or menyepi bukan bermakna dye sombong lhaa
# nak sangat keluar 9oct ni berharap dapat jumpe dye

Isnin, 26 September 2011

gelepor

tadi balik sekolah . tukar tukar baju teros tidur . penat sangat ke ? tak pon ekceli . saje nak tidur . tu kan hobi aku . bangun lepas asar dengar mak aku dah berbunyi . macam macam dia cakap . dalam otak aku , nak minum air lepas tu mandi . tapi rilex rilex dulu atas katil . cek tepon ade tak mesej or misscall . tade . oke campak tepi je . aku pon ingat nak on komputer . layan pesbuk jap ke , download hantu bonceng ke , lagu baru ke . tapi biler tengok komp terus hilang rasa nak on . biar lah . malam nanti je update blog tuh . oke amek tuala tenung tandas . nak mandi lagi ke jap lagi ? jap ah . tengok mak aku masak ape . ouh nak tolong dulu ke mandi dulu ? HAHA asal aku dok maen tarik tali nak mandi ke tak nih ? tade arr awal sangat . dah pukul 5:30 kot time tuh . ermm tadi mak aku bising ade lhaa sebut pasal SPM . ape jadahnye SPM tuh ? 3 biji huruf je pon . mau ketar ke ? weyy ! cakap macam kau hebakk sangat je ngee~ . pheww pheww . 11 subjek tuh . kau boleh dapat straight A's ke ? ooh-emm-jii ! memang ketar pun . aku pon pergi kat kalender . kire berapa hari lagi . bila SPM start ? 14 november . oh oke . oktober ade 31 hari , september ade baki lagi 4 hari lepas tu ade 13 hari lagi dalam bulan november . kire punya kire 48 hari lagi . oh mak kau ! 48 hari nak kaver 11 subjek ? sempat ke weyh . gelepor aku masuk bilik text aneem , pajja(sayang aku) , ina and ade lagi lhaa yang lain . gelepor mesej derang sebab aku rasa macam tak cukup mase nak kaver semua subjek yang aku amek . uwaaaa ! macam mane nih . yang aku risau 3 subjek killer aku . asyik failed je . aku nak lulus je jadi arr . kalau dapat creadit aku sujud syukur weyh . tobak kabo . subjek ape ? edmet . tahu ? bahasa sciencetific nye Additional Mathematic . tak penah lansung lulus . tapi kenaikan markah tu ade . tapi naik gred tu belum kot . yang ni mungkin aku kene serang cikgu edmet sebelah rumah aku arr hujung minggu . belajar edmet sampai betol betol paham and boleh jawab exam . aku bukan tak paham belajar kat sekolah . paham je . kadang buat latihan oke je . dapat jawapan je . tapi biler hulur kertas exam , rahang aku pon boleh jatuh pikir caner nak jawab . nak basahkan kertas dengan air mata aku pon ade rase T.T . sedeh woo asyik taleh jawab je . subjek kedua pulak . account a.ka. Prinsip Perakaunan . demm ! aku dah pening kot nak hafal formula . arghhh ! kene score lebih kat paper 1 arr gini . yang ni aku maybe nak cari tutor ke tuisyen ke . sape sape tolong arr ajar aku akaun . aku dah macam blur weyh . mujur basic ade lagi dalam kepala nih . aduyaiii~ . tapi akaun bukan tak pernah lulus . pernah dapt B pon . tapi tu time form 4 . ape kesah time form 4 . story lame . dah lemau kot . memang kacang lagi time tuh . sekarang nih aku macam tettt . wayar otak dah terbelit nak pikir solution huh huh huh . subjek last Bahasa Arab Tinggi . yang ni problem aku malas nak hafal je . so , lepas ni kene kasi minyak pelincir sikit biar boleh hafal banyak sikit hohoo . biler aku dok resah + gelepor + kecoh gini ade pulak mulut yang bertanya "asal kau amek aliran tu dah tau kau tak minat ?" . masalahnya parents aku yang nak aku sekolah agame . so , sekolah aku tu ade choice tu je . akaun or sciences ? giler kau aku nak amek bio fizik chemy bagai . memang bukan bidang aku kot . ade pernah teringin tapi aku tak rase aku boleh go on dengan subjek subjek tuh . so akaun lhaa jawab nye . then awal tahun rituh tukar sekola . sekola agama jugak . so , amek aliran tu jugak arr . dah tade yang lain . macam terpakse ke ? HAHA oke mule memang membantah . tapi redho je lhaa . bersungut pon dah tak gune oke . teringat plak kak aini cakap , kalau boleh dia pon nak drop semua subjek . nak amek BM dengan math je HAHA . aku pon nak kalau boleh gitu wey :) oke lepas nih nak deactivate account fb . maybe bukak jugak kalau dah rindu sangat . tapi blog memang aku tak update arr . rindu pulok nak bace komen abang kurakura nanti HAHA . dye memang pengomen yang setia . sayang lebih arr kat kura hohoo . oke korang semua jangan lupe doakan untuk aku oke . and sape sape nak jadi tutor aku boleh arr . tapi subjek killer tu je aku perlukan . yang laen dah ade yang nak tolong hehe . satu lagi aku nak mintak maaf ea kat semua kalau ade buat salah silap :)

eh eh nak selit sikit , monster merah jambu guna layout same dengan aku hohoo . mekap blog balek lepas spm :)













p/s : semoga dipermudahkan segalanya . sayang korang semua yang dah banyak bagi support kat aku . eh eh tak sempat nak wish b'day abang angkat aku kat pesbuk . tape lhaa wish dalan tepon je :)

Ahad, 25 September 2011

eh awak kan yang tuuu

pergi jamuan raya hari tuh duduk lepak dengan sepupu aku . tetibe ade sorang mamat datang tegur "eh , awak Qaseh Nuha kan ?" . erkkk . dalam hati aku dah macam tersentap kejap . sepupu aku buat muka pelik . mate die siap bagi signal "name kau ke tuh ? mamat ni dah salah orang ." sambil sengih sengih . aku senyum je kat mamat tuh . dia tanya lagi "eh betol lhaa kan ?" . confident giler kot mamat tuh time tu . aku tak tau patut ke aku explain kat dia . ermmm patut kot . sebab dia macam statik je tunggu jawapan dari aku HAHA . lawak sian dia .
"awak , tu nama facebook saya je . not my real name pon . and name saya bukan qaseh or nuha"
 senafas aku cakap a.k.a terang kat mamat tuh . dia pon tarik kerusi duduk dekat dengan kiteorang . dalam hati aku "tak habis jugak story aku dengan sepupu aku nih" . tapi wat manis muke je lhaa kan . sepupu aku bagi signal mata kata tape je dia joint pon .

mamat : tapi sweet nama nuha tuh . tak caye kenal kat fb blh jumpe betol betol sambil gelak kecik
aku : trimas . dunia kecik sangat kot
mamat : nuha , belajar kat mane ?
aku : ermm . esan . kat tanjung api . tahu ? dalam hati rasa nak nanges dia panggil aku NUHA tuh
mamat : oh . tahu tahu . form berape eak ?
aku : five
mamat : spm lhaa yerk . eh nuha macam bising kat pesbuk depan depan diam pulak
aku : errr . *senyum lagi sekali . demmm !
mamat : tapi dah tak nampak fb nuha sekarang lhaa
aku : ermm . dah deactivate account tuh . gune yang baru je *senyum lagi
mamat : name nuha ?
aku : tak . name sendiri . my real name . name yang ade kat IC . *senyum sekali lagi
mamat : name ape eak ?
aku : ermm . siti nurwahdah
mamat : lagi sekali . tak clear wak
aku : siti nurwahdah
mamat : ouh oke . siti nurwahdah rite ?
aku angguk aje

then sepupu aku bagi signal nak balik dah . aku pon bla gitu je . name dia sape pon aku tak tahu . and aku tak rase pon dia add aku HAHA . biar lah . care aku . datang mase tak sepatutnye . aku tengah syok sembang dengan cousin aku dia boleh menyelit . grrr ! tambahan kat sini . tolong jangan panggil dah name NUHA tuh . maut betol name tu dengan aku . even aku suke pon , dia buat aku arghhh malas cakap eh malas tulis . qaseh nuha dah mati oke :) . aku bahagia dengan kematian nama tu dari hidup aku . yeahhh ! asal kejam sangat bunyi nye ? HAHA ape yang terjadi lagi kejam kot . life my go on . aku bukan nuha . aku SITI NURWAHDAH . nurwa tape kau nak panggil pon . name tu jarang orang ade kan ? *wink bangge kejap bro











p/s : tegur orang biar bertempat ye kawan kawan :)

Sabtu, 24 September 2011

fuhhh ! lega beb

hari ni hari ape ? sabtu kan ? so memang tade aktiviti lhaa aku . dulu amek tuisyen . sekarang dah tak tahan . rasa banyak sangat sampai ape yang belajar kat tuisyen blur je HAHA . memang lembap ! macam mane nak straight A's SPM nati . aduyaii .so aktiviti aku macam biasalah kan . MEMBUAT TAIK MATA . kau mampu tido dari pukul 11 pagi sampai pukul 4 petang ? oke itu namenye aku dah bosan tahap gaban . nak berangan pon rase malas opss ! kantoi kuat berangan hehee .

yang geram nye acehh geram lhaa sangat konon tuh orang yang kejut kan aku . bukan aku terbangun sendiri . kalau mak aku kejut tape gak ni orang lain . marah ni marah . grrrrr ! hahaha tak garang lansung . tengah aku syok tido . tetibe dalam pukul 4:36pm tepon canggih aku tu bunyi biler mase encet kau canggih weyh ? jangan perasan okek . bunyi plak ringtone lagu 'masih cinta - kotak' . dalam otak dah taw sape call . sebab kalau orang biasa biasa lagu sleepless night by lundon je . aku dengan mamai nye angkat lhaa jugak . berikut perbualan kami 

caller : hello
aku : hmmm
caller : barang smpai dah
aku : hmmm
caller : terima kasih ea 
aku : oke
caller : tengah buat ape ni ?
aku : tidur
caller : oh tape lah semekom
aku . waalaikumussalam [then terus aku tutup slide fon aku untuk menamatkannya]

HAHA macam kesian je orang tuh kan ? lagi pon mane boleh cakap lame lame dengan dia . nanti jatuh hati balek . opss ! kantoi ade rasa lagi nih HAHA . ahh lupekan ajaa . lepas letak tu dia terus text . mesej punye mesej sampai maghrib jugak lhaa . Ya Allah ! nurwa , ape kau buat nih . kate tanak cara dia dah . oke dia yang macam tengah mood oke so layan je . kang aku buat garang aku mau haru gaduh lagi . so , cool aje . hati selalu bisik "jangan baik sangat ayat tu . jaga sikit diri tuh" . eh tadi dia cakap ape ? barang dah sampai kan ? oke bermakna misi aku dah berjalan separuh . tunggu beli sim baru je . yeehaaa ! tak sabar nih =) . ermm ape yang penting untuk aku sekarang , think positive ! jangan nak emo dah . cool saje . bak kate sape entah 'be cool not fool' . oke aku pon tanak jadi buduh kan . so , rilex aje . bersabar biar lambat asal selamat . 

ha ! tetibe jugak semalam ade orang tanya aku "eh lagu ape eak kat blog awak tuh ?" . tetibe rasa tak suke biler dia nak tahu jugak . dan YANG SEBENARNYA aku tanak dia yang tanya tuh TERsuke ape yang aku suke . lagu tu memang untuk dia asalnya tapi tak kesampaian . so , biar aku dengar sengsorang je lhaa kan . tapi aku bagi tahu jugak lhaa kat dia . sebab dia kata nak tingkatkan english dia . oke fine lhaa , tapi macam tade lagu yang lebih senang . dah dia nak sangat kan ? aku siap bagi list lagu lain lagi . orang suruh dengar radio tak minat . situ pon boleh belajar gak biler dengar DJ speaking rite ? ikot ko lah , idop ko . takan aku nak kesah plak en . so , biar je r . sabar nurwa . tak lame dah pon =)











p/s :  ehh aku baru tahu ade orang dah tumbuh gigi bongsu pon still boleh meninggi lhaa . so , ade peluang untuk aku . yahooo !
 

Jumaat, 23 September 2011

tepi kain ade ape ?

di suatu hari ku terdengar rungutan berbunyi begini . . . . .
Shit ! dia bace blog aku arr . siap follow aku lagi siot . ishh memang menatang lhaa . sibuk je . nak jaga tepi kain orang pehal ? "
aduhaii sadis aku mendengonye . alahai cik adik , if kalau taknak orang bace blog kau tuh apsal kau tak buat private je . biar kau sorang je boleh bace , komen , follow blog kau tuh . ni nak kecoh pulak biler orang bace . baek tayah ade blog senang . patut nye kau bertrimass kat orang tuh sebab follow kau . sekurang kurang nye bertambah gak follower kau . mane tau nanti boleh jadi blogger top sebab follower ramai kan kan . kalau kau tak nak , aku yang nak . adess lupe pulak promote blog aku kat kau en . mana tau kau boleh g promote kat orang yang menatang tuh biar die follow aku . boleh jugak menambahkan follower aku yang sedia ciput nih sobsob T.T

ekceli , berblogger ni bukan nak suruh orang jaga tepi kain kite je kan kan .blog pun ade banyak jenis pe blog music , blog fesyen and banyak lagi jenisnye lhaa kan ? tapi yang jenis suke tulis cerita peribadi tuh biasalah . tak salah pon bagi aku aku pon buad jugak kot hehe . sape yang pandang negatif kat blogger nih aku tatau arr nak cakap pe . eh biar lah orang nak ade blog pon bukan kau mati pon kan ? ha kan kan ? tak mati pon kalau orang lain ade blog . orang lain pon nak menikmati kecanggihan teknologi gak . tak gitu ?

kesimpulannya , berfikirlah secara rasional . bukak tengkorak tu luas luas sikit . biar oksigen boleh masuk banyak banyak . biar otak tu boleh kembang sikit . jangan asyik lobang hedong kau je nak mengembang . otak tu lagi penting kau kembang kan tahuu ? hohoo . oh yer , ade ape eak tepi kain sebenarnya ? wayang ? coklet ? paris ? or koyak ? HAHA oke tak lawak pon kan . habis kenapa orang selalu cakap camni "jaga tepi kain sendiri dulu lhaa" . panggg ! kan dah kene penampor sekeping jangan jadi bendul sangat lhaa nurwa lain kali . tepi kain tu diibaratkan macam 'hal' lhaa kan ? eh ape tak nye . betol lhaa . oke look , meh kite cube tukar ayat tadi " jaga hal sendiri dulu lhaa" . ha tengok tuh . kan betol tu . orang cakap tak nak caye tak sabet terus  




























p/s : hidup blogerrrr ! weee~

Khamis, 22 September 2011

pendek itu takdir untuk kamu

Sedih kan tajuk aku tuh ? yerr entry aku lagi sedih T.T  huuu~ . sedih giler . panggg ! eh tak faham eh ? HAHAHA . mungkin ditakdirkan aku untuk hidup dengan ketinggian yang aku rasa setakat 150cm je kot . entah dah lama tak ukur . tapi lebih kurang cantuh je kot . aku memang dah tak boleh tinggi dah . baru plan dalam otak lepas SPM nak exercise sungguh biar boleh naik sikit tinggi tuh dapat sampai 157cm pon bersyukur kot . kalau 160cm aku nak buat kenduri lagi . tapi malang angan angan hanya tinggal kenangan .

Kenapa aku tak boleh tinggi dah ? sebab sebab hukhuk . sedih ni nak cakap . ekceli gigi bongsu aku dah tumbuh . aku belum cukup umor 17 tahun lagi dia dah nak tumbuh . memang sedih . gigi , kau kejam terhadap aku ! dah lhaa 2 minggu lebih aku tak dapat makan nasi . bubur je aku telan hari hari . lepas tu tak kasi aku tinggi dah . kau memang kejam ! grrr ! tapi Alhamdulillah lhaa aku demam pon 2 hari je . gusi yang membengkak je lhaa menghalang aku dari menikmati pelbagai makanan dan open house . haihh ! aku ni dah lhaa suke makan , boleh pulak skip open house semata mata gigi bongsu nih . memang rugi lah . tape tape , aku dah buat list dah ape yang aku nak makan lepas dah baik nanti heh heh . mak aku pon nak tolong tuh . layan aje lerrr .


  1. nasi ayam <-- sendiri / ummi buatkan konfius lagi

  1. sosej n jemput kedai pakcik lan <-- geram wehh tak dapat makan sejak naik raya lagi

  1. tahu sumbat . sodapp weyhh <-- mak aku je reti buat ikut selera aku hohoo

  1. nasi impit kuah lodeh <-- aku tak makan lagi tahun ni T.T

  1. cokelat cadburry yang besau tuh <-- tanak share dengan sesape pon :P

  1. burger ayam & daging <-- sendiri buat punyaaa

  1. chicken chop <-- kedai thai kat batu 3 tuh

  1. laksa pahang <-- ummi buat , aku tolong je

  1. mee goring basah <-- sendiri buat meyy

  1.  cheesy wedges <-- memang KFC punyer pilihan terbaik hohoo

 tu je lhaa list yang aku tunjuk kat korang . tulis banyak lagi kang perut aku pulak yang makin lapar . aku masih menanggung derita memakan bubur tiap tiap hari tahu tak ? tapi cop ! betol ke tak boleh tinggi dah biler dah tumbuh gigi bongsu ? tolong lhaa bagitahu itu satu penipuan semata mata hihiks . nak tinggi weyhhhhhhhhhhhh hohooo











p/s : yang lain tuh tak payah pergi bersenam sebab nak tinggi arr . nanti sape yang nak masuk golongan rendah dan comelnye ? HAHA perasan giler :p