Music corner

Followers

Pages

Khamis, 15 Disember 2011

solo atau single ?

what'up peeps,
ape khabar semua ? kalau tak sihat makan ubat yerr .


solo dengan single same je lhaa kan kan ? just wanna talk about single actually . tahuu single tu ape ? tipu lhaa kalu tak tahu . kat pesbuk korang kat ade . lagi tipu kalau tade pesbuk tu kan kan . senang citer single tu status hidup korang lhaa kire . tak pun senang nye bujang lhaa . ape kelebihan hidup menyingle nih ? bagi aish memang banyak . tapi kalau orang tanye 'kenapa kau cakap best jadi single ?' aish boleh jawab 'sebab lebih bahagia dari kapel' . korang tak percaya ? boleh cube . dialu alukan lagi . memang ade orang cakap 'sape yang kate kapel tu tak best sah tade orang nak' . tak nafi ramai yang cakap camtuh kan kan ? tapi ade ku kesahh ? eh bahagia je aish jadi single . betol cakappp . ni aish ade senaraikan ape yang best nye :)


1.  gayut telefon 
    - kalau orang kapel time gayut dengan pakwe lhaa paling best . gayut lelame sampai telinga bernanah pon sanggup . tapi time kawan telefon kadang tu nak angkat pon liat . nak tepon kawan lagi lhaa liat . tapi kalau orang single ni , best giler time gayut dengan kengkawan . ramai ramai . meriah siot ! orang kapel dengan sorang tu je ah rase best , orang single pulak ramai kengkawan nak buat gayut . lagi besttttt !

2.  lifestory
    - orang kapel ape dye buat semue kene bagitahu pasangan dye . bagi yang setia lah . everything nak cerita kat pasangan dye . tak muak ke dengar cerita dari orang yang same and bercerita kat orang yang same . ish kalau aish memang rase terbatas kot . tapii if kite single , kite kan ade ramai kawan . so , boleh nak bahagi bahagi kan . kawan A kite story kat dye pasal belajar , kawan B pasal family kite and ramai kawan lagi yang boleh diceritakan macam cerita . and kite boleh bertukar memacam jenis cerita and ragam manusia . it's enjoy !

3.  gaduh
    - pasangan kapel biler gaduh mula lah nak muncung muncung itik . nak badmood macam sial then lepas marah kat orang laen . wtf ? pas tu setengah tu nak kene bagi hadiah lhaa bunga lhaa . eiii membazir okekk . kalau korang single , paling kurang pon gaduhgaduh manja . tade nye sampai kene bagi hadiah . jimat kan ? 

4.  sayang
    - tolong mengaku kat sini sape yang sayang kawan dye dari awek / balak dye ? susah nak jumpe kot . kalau boleh nak berkepit siang malam dengan partner masingmasing . update status pon pasal 'si dia' je . orang pon boleh jadi meluat . tapi kalau korang single , korang akan menghargai and menyayangi kawan korang . betol cakap

5.  setia
    - SETIA . nak jumpe pasangan yang betolbetol setia bukan senang rite ? sikit sangat yang kapel sampai ke jinjang pelamin . banyak yang putus kat tengah jalan . pastu mule lhaa nak sedih sayu sekor . time tu baru nak cari kawan ? look kawan jugak yang kite cari . so , bile korang single secara automatik korang TERelak dari risiko ditinggalkan atau dikecewakan . betol x ?



eh banyak lagi lhaa macam tak larat nak buat point . tapi dari pengalaman aish sendiri , time single ni , biler ade maslah boleh cari kawan . serius cakap korang rase tenang biler dapat share dengan kengkawan . kadang tu pasal gaduh dengan bf / gf pon ngadu kat kawan kan . sumpah arr if aish ade pakwe pon time ni kawan tetap no 1 . ade yang cakap aish ni PENAKUT . takut dikecewakan . yes i'm . aish mengaku memang diri ni seorang penakut . tanggung risiko tu bukan kerja senang . so , awal dah letak garisan dalam hati untuk lelaki yang nak buat relationship . kawan je bolehh oke . tapi kalau korang rase kapel korang tu lagi best , teruskan lah . tak halang dan tak melarang pon 


- oke kesempatan ni aish nak mintak maaf kepada sesiapa yang terlibat . kesian kawan kawan aish kan kan ? tadi ade yang dapat berita aish eksiden terok sampai kritikal . oke that's a fake . sori . aish oke je kat sini , sihat dan mampu menghapdet blog kesayangan nihh . saje nak test korang heee . sayang aku tak kan kan . oke , sangat terharu dengan fatin , sebab dye teros bagitahu mak dye nak datang kuantan esok dengan niat nak melawat lhaa konon . heee so sorry fain eh . aku tahu ka sayang aku :-* muah sikekk  . hahaha . tengs kat orang yang sesame menjayakan keje nih hehh . oke lhaa sayang korang semua sebebnarnye . eh jap , nak cakap jugak ni 'boleh saya sayang awak balik ?' haha maen je . nak sayang sape lagi entah -





kiri - mardy (yang menjayakan keje menipuu ni)
kanan - fatin (kawan aku yang paling cepat gelepor)
eh sayang korang sangatsangat oke <3






saye pon single okee

1 ulasan:

Zaza Fakharuldin berkata...

kawan akak kat uk ni ade je yg x dek facebook. tambah2 cikgu2 akak tu. ramai je yg x dek. x pelik pon kat UK ni klu org x dek fb. hua hua hua