Music corner

Followers

Pages

Ahad, 11 Ogos 2013

Takde tajuk ( Rayer version )



Hyeeee ! semekom uolls semua . 
guane gamoknye ghare kome kome semua . teman macam biase lha . takde yang best pon . konon je yang lebeh . ekceli i wanna update blog jee . bukan syok pon ghaye I ni . tak meriah macam lagu raye dalam blog I ni pon , sobsobb . diatas permintaan Tansri dok tanye "awak taknak update blog ke?" . disebabkan pertanyaan nye tu , tebukak pulak hati nak menghapdet blog yang takde orang jenguk nihh TT____TT


First of all kan , orang laen dok beli baju ghaye kite pon nak jugak . tak dan pon nak tempah menempah ni . so , beli mane yang mampu je lerr . dalam hati takde lansung tema warna yang diinginkan . asal nampak lawo dimate je , I pon rembat . Alkisahnye mule tu , 2 pasang je baju raye . jubah warne cream , dengan kurung moden warne biru lembut . TAPI Tansri dok ajak pakai kaler same pulak , plus I teghingin nak ade kurung peplum . so , ade lha lagi satu baju ghayee . yang tak tahan nye payoh no nak carik size I , plus bajunye semua bermanik . kite tengok je ler berapa lame bertahan manikmanik tu yerk =)



biru lembut , orenggg , cream

baju kat jelita wanita lawolawo . tapi susah nak carik size aku

Persedian raya tahun ni biase jee . sebab my mom pon cuti sehari sebelom raye . nak buat kuih raya bagai memang tak sompeknyo . yang mampu hanyalah tunjuktunjuk sahaja . tu pon semua my mom yang tunjuktunjuk . sebab konon nye I plan nak buat kueh raye jugak lha . tapi tak sompek . cume adelah juadah hari raya pertamanya . nasi ayam dengan nasi impit kuah kacang . gambo nye takde . tade mood nak men'snap' pulak time tuu .

Tat nenas yang bawah tu , I dah sorok awal awal dalam bilik . orang laen tak mulehh okengg !

The keperek and kerepeks
  

ni lha konon nye nak buat tudung ghaye . tapi tak kesampaian


hand of my baju ghaye kauu . see manikmanik nyee . I memang lemah dengan manik . hishhh

Pagi raya pertama tahun ni same macam tahuntahun lalu . malahan lebih hambar puiii TERskema puloks hihiks . siyes memang tak pernah best . tak sebahagia macam familyfamily laen sambut . ape faktornye pon maseh lagi dalam siasatan . nak bangun pagi ghaye pon rase liat jee . nak pegi mandi pon rase malas jee . Tapi biler bapak nye udah mengaum , terpakse lah bersiap jugak . sempat jugak melantak nasik ayam sebelom pergi semayang raye . tak tahan tu pepagi lagi dah makan nasi ayam sepinggan setengah . memang qada' bulan ramadhan sungguh lerr .


Family potret . yess ! kami 3 orang jee . 

Yee memang sikit je ahlinye . bukan tercicir ke ape . tu gambo sebelom pergi solat raye . dok posing dulu sementara masih ade mase . nampak macam kureng je ahlinye kan ? tu lahh . tunggu nanti ade menantu sorang , cucu cucu 2 3 orang dalam gamba tu baru nampak meghiah siket . tapi tu lambat lagi lahh . masenye belom tibe . doakan je lha semoge cepat sampai jodoh hihiks ^^

ni muke budak mengantuk dengar khutbah ghaye , haihh xcukup tido woii

Dah siap solat semua , balek rumah kejap . pastu bersiap nak balek pekan pergi rumah sedare mare belah mak . bukan sedare mare sangat . adek beradek mak je pon . lepas tu ziarah kubur arwah tok&tokki . sedekah yassin kat mereka . tempek bedak siket . tampal senyum plastik siket . so , vroooooooooom jom balek Pekan . dalam kegheta pon sempat cheq dok mengorok dulu haa . bosan punye pasal kan . boleh buat ape sangat dalam kereta . dok ulang pasang nyanyi lagu tegar je khojenyee . 

slipar raye yang beli kat bazaar depan mesjid sotan amad shah

cik kiah camwhoring dalam kheto . raye petame dah bebelit haa

Ni alkisah baju ghaye pertame cik kiah yang konon nye nak same dengan Tansri lah . padahal sorang dok ghaye kat pahang sorang lagi kat kelantan . tapi dok nak pakai same jugak . haa bagi pii lahh naa . nak sangat kurung peplum and nak kaler oreng . yang ade kat Jelita Wanita time tu kaler oreng tu dah ade . peplum pon ade . tapi problem nye the baju is size 40 . memang besaw lha dengan I . tapi nak jugak , amek je lha . nanti repair laen lha konon nye . tapi biler pakai , dah tak gaye peplum dah lha gaye kimono pulok nye . haihh sabar lha duhai badan . nak same sangat kan dengan Tansri padan lha muke . tapi Tansri kate elok dah tu . baru tak nampak body . kfine Tansri ku sayang -_- 

kaler oreng same dengan Tansri lha konon

Tansri kaler oreng jugak . dye demam raye pertame . kesiannn
Tansri mintak letak gambar dye kat blog I jugak >,<

berbackground kan rumah arwah tok yang kosong .
 posing biar tak kasik nampak baju kimono . I pakai peplum tuu TT__TT

Ziarah kubur tok&tokki
nampak kan ke'kimono'an tu . erhgg

Mai ghaye kedua , pepagi lagi ayah I dah kejut , katenye nak bertolak ke mersing , johor lepas solat jumaat . sempat lagi lha membuta sampai pukul 11 . aku pon pelik . sejak biler ade sedare mare kat mersing ? kat johor tu ade , tapi muar dengan JB je tak silap . ghupenye ade sedare ayah I yang entah pangkat ape pon tataw panggil ajak tengok rumah depa kat mersing yang nak jual . sementara tak jual tu , nak ajak pergi jenguk dusun doyan lha . so , ghaye kedua tu merasa lha pakai baju ghaye . ingat tegolek kat rumah je kan .

outfit of second syawal
here we go . gambar sebelom kroihh

Orang baru nak sihat demam 
Disebabkan uncle I tu dahtak duduk rumah dye kat mersing tu . so , kiteorang 2 family nih sewa homestay . sampai tu dah maghrib , pergi makan makan kat gerai yang bukak . lepastu balek homestay . uncle sempat pesan malam tu "esok siapsiap . ukul 9 kite beraye" disebabkan aku tak bawak baju raye 1 lagi . tapi bawak baju kurung lain . pagi raye ketiga tu bersiap dengan lawonye pakai baju kurung polkadot . ingat kan nak pergi beraye rumah sedare mare dye kee . ghupenye nak pegi dusun doyan . haa lantak kau pergi dusun dengan baju kurung nye dengan wedges nye . tepelecok entah berape kali . nak mengelak takut doyan jatuh atas kepale tetibe .
cik kiah semangat nak pegi beghaye

amek kau . masuk dusun pakai baju kurung . rare tak ? .___.

manggis tak masak lagi . sadisss . pebelet i tuu

moktan pon ijoo lagi 

my mum w/ auntie Nor . rendah je doyan nyee

ni adelah habuan dari nyamuk hutan

cheq pelik kenape kat sini bendera ni kaler pepel ?

orang busy raye ketiga dok buat open house

Tansri w/ his anak sepupu KOT . 

Disebabkan Tansri request suroh letak jugak gambar dye , so I masukkan jugak lah . eh Tansri , kene bagi royalti kat I siket yerr . bagi lebih siket duet ghaye nye . akhir kate dari kami SELAMAT HARI RAYA . MAAF ZAHIR BATIN =)

1 ulasan:

Sinar Islam berkata...

hohoh..bkk blog wife tan sri lagu raya..hohoh...mood raya memanjangggg.