Music corner

Followers

Pages

Rabu, 30 Mei 2012

Diambang keberangkatan beta

Hye peeps ,
Lame dah tak update rase gugup siket . oke tipu jee hee . cume rase macam banyak bende nak tulis tapi taknak lahh sampai entry panjang berjelaa kan .







Berbakikan lagi 2 hari untuk duduk kat rumah , baring atas katil yang penuh dengan bantal , pergi pasar malam dengan jiran , lepak kat taman , maen dengan arnab , hirup udara kuantan nihh Aish nak update lahh status kan . nanti ade yang rindu pulak haa dah susah nanti . so , peluang yang ade ni kite gunakan sebaek mungkin okee . mesti ade yang tertanyetanye , mane Aish pergi lepas ni kan kann ? dah decide nak pergi mane ke ? dah tak keliru ke ? HAHA 


Setelah mengalami sindrom kekeliruan yang tak berapa nak parah untuk memilih IPT hari tu . Aish pon dah buat pilihan yang Aish rase tu yang TERbaekkk untuk Aish . eh ni pilihan sendiri oke . tiade paksaan dari manemane pihak . cume ade sedikit pengaruh yang kacau . tapi ni pon keputusan sendiri . parent tak pakse , kawankawan tak suruh , boifrengg tak ajak oke tadok pon boifrengg tuu , saje wat sedap ayat . keputusan yang telah dibuat ialah , KTD atau name saintifiknya Kolej Teknologi Darulnaim . atau name glamour nye , Kolej Terbaekkk Dunia . hebakk kan IPT aku , kau adee ? hihii 




InsyaAllah akan jadi kolej TERsayang saya <3


Kolej ni kat kelantan haa . KELANTAN bukan KUANTAN . jaoh tahuu . nanti boleh lhaa buat salam perantauan haa :) biler dah jaoh ni , barang kene pack lebih lahh . bukan senang pulak nak bawak barangbarang dari rumah kang . dan yang satu yang PALING Aish lemah , takut kang harihari dok tepon mak , nak balek huhuuu saya memang budak manje pon . mintakmintak lahh duduk sane jadi orang tabah haa . jangan lah mai perangai tak cukup umor lagi . awak tu dah 18 tahun cik kak oii *17 tahun 7 bulan 26 hari sebenarnya okee . takpetakpe kan nanti ade kawan ramai . nanti oke lah siket kot 


dye bestfreng saya . dye pon ade kat sane nanti . cun kann dye ?





Diambang keberangkatang Beta ini , banyak lah mulut yang berbunyi itu dan ini . tak kire mak , ayah , sepupu , kawankawan , kenalan N semualah yang kenal Beta nih lahhh . meh tengok ape mulut depa dok bunyi sangat :-


" Lawa lahh tali pinggang kau kak . x bawak kan ? nanti orang nak pinjam ea "
- dengar ni buat aku rase nak angkut semua barang aku , Grrrr ! tak pasalpasal kene sorok barang haa -


" Eh ! banyaknye barang awak kak , macam nak tinggal sane terus je . ke ade plan nanti umi dapat menantu orang kelantan ? "
- rase nak pergi sehelai sepinggang je haa . orang pon takanak lahh tinggal sane terus ! -


" Nanti tak payah bawak bantal banyakbanyak . 2 je cukup ! yang balance atas katil nanti boleh abi pinjam . "
- mane boleh 2 biji jee . insomnia anak abi ni kang . nak bawak 5 kalau muat kereta haa -


" Kak , jage mase makan tuu . jangan biar perut kosong . duduk jaoh ni , saked nanti susah. "
- ikut mase ? jam tadok lahh . alaa nanti lapar saya makan lahh -


" Nanti kalau dah rase macam mane budu tu , share lah dengan kiteorang hihikks "
- erkkk ! Ya Allah , jaohkanlah aku dari bende alah yang satu tu . ameen -


" Jangan nak buat perangai nak mandi tengah malam pulak . tak elok ! "
- oke kalau pukul 12:01 tu kan kire pagi dah , takpe kann -


" Semua kasut kau angkut ke kak ? tak payah bawak semualah . "
- eh nanti kalau biar jee tak pakai nanti buruk lahh . so , better bawak . lagipon kegunaan lainlain kann -


merah . jeans . hitam
sandle . flatshoes . wedges




" Jangan tido lewat sangat sampai bangun pon subuh gajah "
- adoii ! tido lewat tu bukan senang nak elak . tapi subuh gajah boleh lhaa nak elak haa -


" Nanti nak pergi jalan manemane , jangan jalan sorangsorang , biar ade teman . "
- oke ! x berani sangat jugak nak jalan sorang pon -


" Kalau ade yang nak tackle , jangan nak ludah , nak maki , nak jeling ! kalau tak suke diam jee . "
- saya tak ludah tak maki orang haa . tapi bab jeling tu tataw boleh elak tak hewheww -




Eh banyak lagi lahh . tak larat nak tulis semua . adoii nanti datang pulak penyakit rindu . paling rindu kat 'kuantan bandar I-City' eh jangan taktahu , kuantan dah tanam pokok i-city yang lampulampu tu haa . eh lawak jee kuantan buat macam tu kan . saje nak buat nampak padat ke apee . tak kesah lahh kan . tu keje depa . tak perlu nak care . nanti rindu jugak sungai isap damai yang boleh tahan kedamaian nye huhuu . nanti rindu pasor malam bukit rangin . nanti rindu nak lepak malam malam dengan member kat kedai makan . eh nanti rindu GSC haha sabek eh tapi memang ! sebab orang kate sane takde haa . takpelah , pengorbanan untuk menuntut ilmu lah katekan . doakan kejayaan ku disana :)

Windi , i'll miss u . jage Bobo II yerr nanti :)

Woaaaa~ sedeh bhaii



P/s :
* saya tetap amek order contactlens nanti . kalau nak boleh pm oke :) . 
* haa sapesape yang rindu nanti dipersilakan lah untuk text saya kan . nak hello hello pon boleh .
* oke , dah mintak tolong dengan said (adik jiran  untuk bagitahu pekembangan arnabarnab ku nanti . 
* dah lahh tu suruh saye sebut 'R' banyakbanyak :(



2 ulasan:

Nurulee berkata...

Comelnya rabbit you =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/05/award-of-excellence-ceremony.html

Tanpa Nama berkata...

apa la.nak g study mcm nak g perang.hui2... :P
>k.pqah<