Music corner

Followers

Pages

Selasa, 6 Mac 2012

Tak puas hati


Semekom semua ! sorry lhaa lame tak hapdet blog TERcintee ni . busy lhaa katakan wallawehh ! busy lhaa sangat . tade ah , name pon bekerja kan =) so , sape yang bengang biler blogwalking sini tade entry baru tu , mintak maaf lhaa ea .


Oke . disebabkan Aish dah kerje . so , entry ni memang berkait rapat dengan kerja lhaa kan . biase lah manusia , banyak bende tak puas ati ork ? ni pon Aish nak buat ketupat be'rendang'kan pekerja part time kat butik tempat Aish keje tu . memang tak puas hati giler kot dengan dye . antara sebabnya :-

# suke sangat duduk kat cashier . tapi tak reti kire lhaa . tataw harge lhaa . nak bagi berapa less lhaa . lastlast panggil Aish jugak yang kirekan .

#suke buat 'action' sekor . konon gitu lhaa gini lhaa nak layan customer . customer datang jadi patung cendana pulok ! 

# dye cakap , dye masuk awal dari Aish . tapi macam satu haper pon tataw . kat mane stock2 nih . macam mane nak kemas pakaianpakaian yang customer dah tengok . 

# nak beli makanan pon kekadang gune duit syarikat .wtf ! member Aish cakap , sepanjang keje situ tak penah pulak nampak dye buat keluar duit . nates gungguh !!! memang lhaa boss kasi , tapi kalau nak tanggung kau sorang pon nak dekat 9 biji telor sehari , beras 2 pot  sehari . boleh bankrup syarikat wehh . keje cam haremmm je .

# dye ade ke tade ke macam same je . better dye tade kot . buat serabut je .


muke je lawo . tapi rase macam nak cincang 18 je dye ni !


Dah puas nak list blake problem yang dye buat . geram jugak ! makin banyak list kang makin saked hati pulok . dye tu mujur boss baek . bagi tempat tido biler datang keje tu , sedia beras and sikitsikit barang nak masak . tu pon liat ke nak buat kerja . dah name pekerja part-time . kerje pon jumaat , sabtu ahad . tolongtolong lah ringan kan kejekeje pekerja full-time . ni makin menyusahkan pulak . at least buat ah keje jugak en . ni tak . duduk kat cashier pastu panggil kiteorang biler ade customer . tu pon mujur ade kat cashier . kadang duduk belakang je . ape buat pon tataw lhaa . kadang rase nak jerit gini kat dye :-

" Wehh ! datang sini nak keje ke nak duit ? kalau nak duit , kemas barangbarang and boleh balik . tapi kalau nak keje , buat keje tu nanti baru berbaloi dapat duit ngong wei ! "

" Punggung ka memeng tahu duduk je eh ? tak boleh tolong layan customer ? muke kau tak gaye tokey lhaa bro "

" Kalau ade aku buat muke biler duduk depan ka tu , makne nye aku dah tak lalu nak tengok muke ka dengan hal yang kau buat "

" Brook , jangan nampak bendul sangat boleh tak ? retireti lhaa sendiri tengok ape yang patut dibuat ! "




Kadang memang nak je sound dye . tapi Aish tahu , tak sopan perempuan buat camtu depan laki tetibe je sopan tak sabet teross -.-' .lagipon diri ni reti lagi nak hormat orang yang lebih tua haa . tambahan lagi , dah lame tak buat keje sound sound orang nih , malas nak mule balek 



P/s : tengok keadaan lhaa kan , tak dye benti dulu , Aish yang benti keje . tak tahan weh dengan orang gitu . Annoying !

2 ulasan:

diaUlhaQ_humaira berkata...

sabah wahdah, cobaan, kalu tok tahan sangat pegi jew sound mamat tu..

nurwa aish berkata...

hee . Dah berjaya sound pon . oke lhaa ad skit perubahan :)