Music corner

Followers

Pages

Selasa, 17 Januari 2012

ku sangka 'Jom Duduk Kampung' rupenye 'Jiwa Dalam Ketenangan'

hye everyone .
akhirnya dapat jugak ku menghapdet bloggie TERsayang nih . sejak 4 hari balek dari JDK , tenet asyik lembap . sori lhaa kepada stalker setia blog nih :D


banyak kenangan yang Aish dapat kat sane . sebelum datang , otak dah pikir macam bende buruk kat sane . bekalan air macam mane . makan macam mane ? tido dalam khemah or dorm ? jumpe orang pelik tak ? macam macam lagi arr soalan berlegar kat otak . tapi sesampai je kat sini . semua soalan tu lenyap . tempat tidur dah macam bertaraf hotel 3 star . macam tak percaya . memang kalah arr hotel bajet . sebab tempat tidor dye memang selesa giler . cume katil yang disediakan 2 biji , tapi kami kene duduk 3 orang . alahh not bad lhaa . bilik air dalam bilik . memang terlebih dari cukup lhaa bekalan air . makanan pulak tayah cakap ah . memang sedap sedap belake . kalau tak sedap tade lhaa Aish sampai naek 4kg kan ? dasyat kan ? haha . orang pelik ? memang ade . tak nafi lhaa yang tu . semua tempat Aish pergi mesti ade . tapi derang semua best even pelikss :D 

biler duduk kat sane , hati rase terpaut . sayang semua yang ade kat sane . suasane dye buat hati Aish tenang jee . siyes cakap luu . fasilitator dye semua best , spoting , caring , loving . senang citer TERbaekkk ah~ camp com dye arr paling spoting . Abang long paling spoting ! Tengku Mohd Asyraf name dye . memang baek giler ahh . timbalan dye pulak dye memang caring and loving giler ahh . Kak Syuwaida Nasuha . Kak syu , i love you damn much <3 . semua fasilitator pon best . special kiteorang sebab ade fasi dari sabah and indon . derang best :D . peserta peserta laen pon best . kat sane kami panggil gurl as nisaa' , and syabab for guys :) . for me , JDK memang tempat memproses syabab yang qawi (kuat) dan nisaa yang mumtaz (cemerlang) . cume masingmasing arr pulak nak praktik kan or tak . nak cerita satusatu ape kiteorang buat kat sane sah sah korang pon tak lalu nak bace . panjang sangat Aish pon tak larat nak tulis >.< tapi ade sikit pic untuk korang tengok . nanti manemane lepasan SPM yang berminat , boleh arr kasi tahu Aish :D


Klik for clear view >.<

Modul Anjakan Paradigma . target aku punye lhaa nak jadi berani biler cakap kat depan . last last hancor . Grrrr bengang jugak ah even tak mane . tu sebab fasi laki yang konon jage mase time bentang . rase nak karatae karatae je abang uh . harap aku baek je tak buat hoho ^__^ . kene cube untuk sesi laen ah kot .

Modul Anjakan Paradigma
kiteorang diasing kan mengikut kategori . Aish kat non-ips . tu yang ade arrow tu Aish lhaa
sorry penceramah , sy tertido >.<

Modul Anjakan Paradigma
kiteorang kene bincang , then buat presentation :) dalam circle tu  Aish lerr

ni timepenghuluwati kene balek atas sebab kesihatan tak mengizinkan . sayu :(

Modul Pengurusan Diri
kiteorang kene buat masjid wif 4 shett ketap A4 biase , 2sheet ketas A4 keras
ni hasil dari kumpulan Siti Khadijah (my group)
taw buruk . ni sebab kurang kerjasama T__T



special edition
baru ciap taklimat kayak . only at zone timur je taw
untung sape mai yang timur :)

posing posing dengan bouyence aid <-- x sure ejaan
bak kate fatin ' bende dok caner , kecoh lebih'

kayaking
best woo~ even dapat naek sekejap je . tapi puas hati :D .
kami masih menunggu sijil kayak

there's it !
Tim. kem kom with urusetia yang paling setia
kak syu and kak asiah <3

posing lepas semua dah penat :)
Ni modul special . banyak input yang dapat . tanggungjawab setiap muslim untuk jadi seorang pendakwah . dakwah bukan hanya atas bahu seorang ustaz or ustazah , tapi muslim . sbda nabi yang bermaksud 'sampaikanlah kamu dari ku walau pun satu ayat' . special jugak kiteorang time ni , sebab pengurus kem bawak sorang yang convert . russian beb . dye dibesarkan kat US tapinye . name dye Ali Asadullah Al-Andalusi . giler semad haha gatai kejap . plus dye siap tegor aku personal lagi . padahal kebetulan je dye lalu time aku tengah kemas meja , then meja tu macam terjatuh . dye tanye aku okay tak . memang aku okay pon sebab bukan kene aku . kecoh kejap sebab dye tegor aku . 'bende dok caner , kecohhh~'


Modul Da'wah non-muslim
perbincangan untuk lakonan . group Aish dapat da'wah untuk hindu
sempat lagi kak syu masuk pic :D


lakonan kami yang tak seberapa . tetap dapat no.2


Modul Khidmat Masyarakat

Modul HALUANITA . kami para nisaa' didedahkan dengan fiqh wanita , menjahit n memasak . pengalaman baru untuk Aish . Aish mampu siapkan uncang / beg telefon even tak cantik mane . tapi boleh lhaa nak gune . maybe boleh practice kat rumah jugak :) memasak pulak , kiteorang kene buat kuih tat telor . so , betambah lagi lhaa bakat Aish dalah bidang bakery huahuahua perasan lebih . slot last , mawar berduri . setiap kumpulan kene hantar 3 orang model then gayakan busana muslimah ikut soalan yang dapat . group Aish dapat soalan pengantin , hari temu duga and hadiri dinner dengan kawankawan lame . boleh tahan lhaa

tat telur

sammil hiyat a.k.a menjahit

dapat no.2 dalam mawar berduri . tapi model dah tukar suit  time nih

ni special jugak . dapat pergi TUDM . best part pergi bomba tentera . dapat 'mandi' free
TERbaekkk~

my group flag
< Siti khadijah >
'sek kito jange pecoh...bereh boh'

Modul Rekreasi
kami sampai diantara puncak bukit keluang

kami dipuncak
nampak x pantai kat bawah tu ? cantik kan ?
Subhanallah ~

Aish pon tak percaya dapat naek kat puncak bukit
sikit pon tak semput tak lelah . cume kaki lhaa penat sikit

peserta JDK TERbaekkk~
perasan kejap :)

betulbetul dipuncak bukit
Takbirrr ! ALLAHUAKBAR~

sahabat selamanya
abaikan gigi Aish . timekasih >.<

mase hari last , sayang rase nak tinggal kawankawan , fasilitator , suasane . simpan sedih dalam hati je . sebak nak berpisah . entah biler pulak boleh jumpe yang masingmasing datang dari lainlain negeri dan tempat . korang , aku sayang korang taw . sayang sangatsangat <3


Fariha Nur Afina Md Johari
i love you so much sayang <3

dye roomate aku mulemule
baru kenal kami dah rase serasi and selesa
saaaaaaayang nana <3

K.A.M.I

Yuneyl @ Sharifah Ayuni Ilyani Syed Syukri
the naughty girl :)
tapi dye baek . tak memilih untuk berkawan . salute ahh~



Nanti kalau ade lagi pic yang boleh Aish share sepanjang JDK nih , Aish akan tambah dalam entry baru :)


dedikasi buat semua teman ku di JDK , saya sayang korang sangatsangat till Jannah insha-Allah <3 :-

Fariha Nur Afina
Nur Syahirah
Nuzul Badree
Siti Sarah
Siti Hajar
Nur Nabilah
Shakirah Wahida
Mursyidah Husna
Tengku Balqis
Anis Afina
Nor Fazlina
Nur Syahidah
Ruzaini
Mardhiyah Faqihah
Sharifah Ayuni Ilyani
Nurul Sakinah
Fatin Najwa 
Habibah Naemah
Nur Aishah
Nurul Masyitah
Zunairah Nurul Ain
Murni Mahmudah
Nik Asma' Salima
Wan Nurul Izzah
Aisyah Umaira
Su'aidah
Zulfa
Mudrikah
Nur Anis





p/s : are you afraid to stand alone ? allah always by your side

3 ulasan:

nurul masyitah berkata...

wahdah, sapa atinya awak. where is my name??? lagi satu gambo yg kata time riadhah indoor tu, masa tu bukan riadhah tp modul rekreasi yg kita bljr kompas. ambik gambo sbb masa tu zu nak balik dah.

Haura Shaja'ah berkata...

Masyitah ..jgn sedey2..wahdah over excited tuh...hoho .mantap wahdah. Igt ,semua ni mungkin boleh jadi yg terakhir klu kita tak btul2 smaikn dlm idup kita ,..

nurwa aish berkata...

@nurul masyitah : sorry . tenet slow time post ni :)